دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 آبان 1400 - 00:10
گفت‌وگوی آنا با دو نماینده ادوار مجلس؛

رحمان‌دوست: ارتباط نزدیک رئیس‌جمهور با مردم در ۸ سال اخیر آسیب دیده است/ ابطحی: مسئولان دولت جدید وعده‌های غیرقابل تحقق ندهند

دو تن از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی دیدگاه‌های خود را درباره سفرهای استانی رئیس‌جمهور دولت سیزدهم مطرح کرده‌اند.
کد خبر : 616991
سفرهای استانی رئیسی



گروه سیاست خبرگزاری آنا، یکی از دغدغه‌ها و چالش‌های مهم مسئولان دولت سیزدهم از ابتدای شروع فعالیت‌شان، احیای امید و اعتماد جامعه است؛ به باور کارشناسان یکی از شرایط تحقق این امر، ارتباط نزدیک و صحبت صادقانه مسئولان با مردم است که برای تأثیرگذاری کامل باید با بهبود شرایط کشور در تمامی حوزه‌ها به‌خصوص در زمینه اقتصادی و معیشت مردم همراه شود.


بخش گسترده‌ای از مسئولان دولت قبل کمتر به ارتباط با مردم معتقد بودند و در این زمینه فعالیت مطلوبی نداشتند ولی حجت‌الاسلام رئیسی خود و دولتمردانش را موظف کرده که از روش‌های مختلف مانند سفرهای استانی، گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم و سایر اقدامات این‌ چنینی، سرمایه اجتماعی دولت را احیا کنند و مردم را در جریان امور کشور قرار دهند.


یک از علت‌های توجه به تلاش دولت سیزدهم برای ارتباط با مردم، کم‌کاری در این زمینه در ۸ سال اخیر است


بر همین اساس مجتبی رحمان‌دوست، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا با بیان اینکه وقتی مسئولان در میان بین مردم حضور می‌یابند، درک بهتری از مسائل پیدا می‌کنند، گفت: طبیعتاً حضور مسئولان دولت سیزدهم در میان مردم بسیار مفید است اما علت اینکه ما روی این قضیه حساس شدیم به این خاطر است که در ۸ سال اخیر چنین چیزی خیلی کم شده بود و پدیده ارتباط نزدیک مسئولان با مردم آسیب دیده بود.


وی افزود: دلیل حساسیت ما در این موضوع کمبود چنین ارتباطی در ۸ سال دولت روحانی است و از این بابت ما از مسئولان جدیدی که این کار را می‌کنند، سپاسگزاریم و امیدواریم که منشأ خدمات جدیدی شوند.




بیشتر بخوانید:


اگر مردمی‌بودن دولت همراه با عمل باشد، ایده‌آل است/ رئیسی به دنبال امیدوارکردن مردم به آینده کشور است


دولت قبل مشکلات را به صورت مجازی پیگیری می‌کرد! / بهتر است سفرهای استانی در زمانی صورت بگیرد که مسئولان استانی حکم گرفته باشند


تصور غلط برخی از سفرهای استانی




نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در تشریح ارتباط با مردم در مجلس اظهار کرد: به‌ عنوان‌ مثال در یک کمیسیون تخصصی وقتی می‌خواهند پیرامون یک مسئله تصمیم بگیرند، نماینده‌ای از آن قشری که بررسی در مورد آن قشر است را صدا می‌کنند و به جلسه می‌آید، اگر نظری داشته باشد از او می‌پرسند و اگر مشورتی لازم بود با او انجام می‌دهند؛ منتهی این قضیه مادامی جاری و رایج است که آن قشر شاخص و مشخص باشد و جایگاه شناسنامه‌ای اجتماعی مشخصی داشته باشد.


رحمان‌دوست: ارتباط نزدیک رئیس‌جمهور با مردم در 8 سال اخیر آسیب دیده است/ ابطحی: مسئولان دولت جدید وعده‌های غیرقابل تحقق ندهند


رحمان‌دوست ادامه داد: اهمیت این ارتباط مجلس با اقشار مردم زمانی روشن و آشکار می‌شود که این جلسات بدون حضور نمایندگان اقشاری که ظاهراً جایگاه شاخص و تعریف شده معینی ندارند، انجام شود؛ در نتیجه این تصمیم‌گیری‌ها سر از ناکجاآباد درمی‌آورد.


نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: بنابراین هر گروهی خودش را بهتر از دیگران می‌شناسد و باید اطلاعاتش را از خودش بگیرند که طبیعتاً این اطلاعات به تصمیم‌گیری درست‌تر و منطقی‌تر می‌انجامد و صحت و سلامت این نوع تصمیم‌گیری بیشتر است. این موضوع در ارتباط تمام مسئولان کشور با مردم، به‌خصوص دولت‌مردان صدق می‌کند.


حجت‌الاسلام رئیسی خودش را از مردم جدا نکرده است


همچنین محمدجواد ابطحی، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا با بیان اینکه ارتباط با مردم از اصول دین ماست، گفت: حضرت علی (ع) در نامه معروف خودشان به مالک اشتر، مردم را ستون دین معرفی می‌کنند که قوام دین مردم هستند؛ مردم یعنی توده مردم نه خواص، نه یک جناح خاص، یک عده خاص یا طبقه اشرافیت.


وی ادامه داد: حضرت علی (ع) می‌فرمایند: توده مردم که این‌ها ستون دین هستند. یعنی همان‌طور که نماز ستون دین است، اگر مردم هم نباشند، دین از دست می‌رود و مردم را باید داشته باشیم. ایشان به مالک اشتر فرمودند خیلی مستقیم، رو در رو با مردم صحبت کن، مردم هم تماس مستقیم با تو داشته باشند. در همین نامه می‌فرماید پیامبر اکرم (ص) فرمود امتی رستگار نمی‌شود، مگر اینکه مردم بتوانند حق‌شان را از قوی بدون لکنت زبان بگیرند. به همین جهت فرمود وقتی با مردم صحبت می‌کنی، محافظان را که حضورشان موجب وحشت در میان مردم می‌شود را از خودت دور کن! گفت‌وگوی بی‌پرده با مردم این‌ قدر اهمیت دارد.


نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری به دولت سیزدهم این معنی را اشاره کردند که دولت باید مردمی باشد، اظهار کرد: خوشبختانه حجت‌الاسلام رئیسی در همین دو، سه، ماهی که از عمر دولتش می‌گذرد، سعی دقیق داشته برای اینکه خودش را از مردم جدا نکند. ثمره این سفرها این است که مردم حس می‌کنند که مسئول از خودشان است؛ بعد از مدت‌ها که ندیده بودند مسئولی بیاید. در دوره قبل مردم در جایی می‌گفتند، حتی بخشدار هم پایش را اینجا نگذاشته ولی الآن رئیس‌جمهور سرزده وارد می‌شود و با مردم گفت‌وگو می‌کند، البته مسئولان دولت جدید هم نباید وعده‌های غیرقابل تحقق بدهند تا اعتماد مردم سلب نشود.


رحمان‌دوست: ارتباط نزدیک رئیس‌جمهور با مردم در 8 سال اخیر آسیب دیده است/ ابطحی: مسئولان دولت جدید وعده‌های غیرقابل تحقق ندهند


ابطحی تصریح کرد: به همین جهت بنده به مسئولان و شخص رئیس‌جمهور توصیه می‌کنم که دخل‌ و خرج را ببینند، بعد بگویند ما این پروژه را کلنگ خواهیم زد و این کار را خواهیم کرد و اگر هم می‌خواهند قول بدهند، برایش زمان کافی در نظر بگیرند و شخص رئیس‌جمهور، مسئولان، استاندار و وزیران هم به انجام وعده‌ها مقید باشند.


نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: من معتقدم که عملکرد حجت‌الاسلام رئیسی در برقراری ارتباط با مردم بسیار خوب بوده و امیدوارم که خدا توفیق‌اش دهد و این را هم بداند که مردم سخنرانی نمی‌خواهند؛ بنابراین با برنامه مدون و از پیش تعیین شده اقدامات را انجام دهد. امیدوارم رئیس‌جمهور برنامه‌هایش را طوری تنظیم کند که این دیدارهای حداکثری و به‌روز ان‌شاءالله بیشتر انجام شود.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب